+8
 e-mail

+8 Byggnadsställning, Stämpställning, Skyltställ, Väderskydd och Evenemang

+8 Logo

Välkommen till +8

Nyheter

+8 Intro

Letar du efter en ställning med få och lätta delar men flexibelt, starkt och säkert då har du kommit rätt!

Tillbaka i Danmark [2015-10-14]
Läs mer här.

Besök nyhetsarkivet

Klicka här för att se hur du navigerar denna dynamiska webplats.

Varför +8 - Flexibilitet

Hinder är till för att övervinnas

Ställningssystem är mer eller mindre flexibla. Kopplingsanordningar begränsar ofta möjligheten att bygga i alla vinklar. Särskilt med ramställningar är det ofta svårt att anpassa plattformsnivåer vid samtidiga tak- och fasadarbeten. Det är snarare regel än undantag att fasader är utrustade med balkonger, burspråk, gesimser, hörn, vinklar och vrår. Det gäller att se till att det inte blir några farliga hål i ställningen. Det hör snarare till undantagen att marken det skall bottnas på är slät, vågrät och utan hinder - oftast finns det trappor, regnskydd, cykelställ, soprum etc som det måste tas hänsyn till.

+8 är ett mycket flexibelt ställningssystem

+8 Universalställning är en sann 8-vägs systemställning som är det närmaste man kan komma rör- och koppling i flexibilitet. Det går att bygga i valfri vinkel med upp till åtta komponenter, bommar, konsoler, etc i varje knutpunkt.

Spirställning - ett självklart industrival

Bygger man på industrier, fartyg, offshore, etc är +8 spirställning (modulställning) det givna valet. +8 kan med fördel byggas som hängande ställning eller som rullande, mobil ställning. +8:s unika, dubbelverkande killåsning innebär att kilarna aldrig lossnar oavsiktligt även om man bygger en rullställning som körs över ojämn mark.

Kombinera ram- och spirställning

Det går att fritt kombinera ramställning och spirställning (modulställning) eftersom alla komponenter är lika förutom ramar och spiror.

Flexibilitet - ett stort plus vid evenemang

Evenemang kräver ofta okonventionella lösningar. Möjligheten att bygga runt används ofta vid publikläktare, scener och maneger. Med +8 systemets inbyggda flexibilitet, ett antal standarddetaljer kompletterade med speciella evenemangskomponenter kan scener, läktare, TV-studios med nästan vilken form som helst byggas.